top of page
חיפוש
  • ortals

תזכיר הצעת חוק המכר (דירות)

עודכן: 7 בספט׳ 2022


ביום 3 למאי 2022, בהנחיית שר הבינוי והשיכון, פורסמה הצעת חוק המכר (דירות) (תיקון מס' 9) השתע"ו – 2016. ראשית ובקצרה, נסביר כי החוק האמור, נועד להגן על קונים, הרוכשים דירות מידי מי שבנה אותן, במטרה למכור אותן, כלומר יזמים/קבלנים.

החוק נחקק כדי לצמצם את פערי הכוחות שבין מוכרי הדירות לקונים.

החוק מגדיר זכויות, אשר אותן זכאים הרוכשים לקבל, ומנגד קובע הגבלות על המוכרים, וזאת כאמור על מנת לצמצם את פערי הכוחות ולנסות להגיע ככל האפשר למערכת יחסים הוגנת ולשוויון בין הצדדים.

ולענייננו, בעקבות זינוק במדד תשומות הבניה, מחירי הדירות נוסקים לגבהים ומערימים על הקונים קשיים נוספים ואדירים בדרך לרכישת הנכס עליו חלמו וחסכו במשך שנים רבות.

בהצעת החוק החדשה נרשם שינוי, בכל הנוגע לאמור לעיל, למשל, תחשיב מדד תשומות הבניה יחושב בצורה שונה מזו הקיימת היום, כלומר אם המצב הנוכחי היום הינו שהמדד מוצמד לכל מרכיבי הדירה, אז לפי הצעת החוק, ההצמדה תהיה רק על רכיב הבניה, על יתרת הסכומים (כגון רכיב הקרקע) לא תחול הצמדה בכלל, כמו כן, ניתן יהיה להצמיד את המדד עד לתאריך החוזי ולא עד מועד המסירה בפועל.

בנוסף על כך, עד היום החוק קבע תקרה של 5,114 ₪ לשכ"ט עו"ד היזם/קבלן, אך בהצעת החוק החדשה ישנו איסור על המוכרים לגבות מהקונים שכ"ט עו"ד, זו היא פעולה העשויה להוזיל במקצת את סך העלויות הכולל אותן על הרוכשים לשלם.

לנוכח העלאת הריבית החדה ע"י בנק ישראל בימים האחרונים, הצעת החוק אומנם נשמעת פורצת דרך, מיטיבה ומקלה על כיסם של רוכשי הדירות, אך התגובות אליה לא איחרו לצוץ, מהר מאוד קמו מתנגדים להצעה.

בין טענות המתנגדים נאמר כי אי הצמדת מדד תשומות הבניה למחיר הקרקע תוביל להיערכות מוקדמת של המוכרים, ולשקלול המחיר מראש, ולפיכך לטענתם מדובר בלא יותר מאשר פעולה שנעשתה למראית עין בלבד ואין בה כדי להוביל שינוי אמיתי.

ובנימה זו, הנכם מוזמנים לשתף אותנו בתגובות, בדעתכם על הצעת החוק החדשה, האם הינה מיטיבה עם רוכשי הדירות או שמא היא דווקא פוגעת בהם.




10 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

ארנונה – מי משלם?

כידוע, מלבד לשבעת המינים בהם נשתבחה ארץ ישראל, ארצנו השתבחה לה במגוון רחב של מיסים: מס הכנסה, מס ערך מוסף, מס רווח הון, מס שבח, מס רכישה, מס הבלו ועוד ועוד. מבין המיסים בהם נשתבחה המכורה, מצויה לה האר

מרוב מהפכה משפטית כבר שכחנו שהייתה רעידת אדמה... שינוי מתווה תמ"א 38.

בשבוע שעבר הורגשו בישראל מס רעידות אדמה בדרגות שונות. רעידות האדמה העלו את העובדה המבהילה, אשר רובנו מדחיקים באופן שיטתי, שהמומחים צופים רעידת אדמה משמעותית בישראל בשנים הקרובות. הנתונים אינם מזהירי

עילת הסבירות, שמעתם לאחרונה על המושג הזה?

בינואר 2023 הציע שר המשפטים יריב לוין לבטל את עילת הסבירות, כחלק מתוכניתו למהפכה משפטית נרחבת והמושג "עילת הסבירות" עלה לכותרות. עילת הסבירות למעשה משמשת את בית המשפט כדי לבחון החלטות שלטוניות והוא יכ

bottom of page